Grib Skov Trop

Nyheder fra 2012

Juletur 2012

Grib Skov Trops juletur forløb på helt traditionel vis. 

Ulve, stifindere og spejdere lavede aktiviteter lørdag eftermiddag, hvor ulvene lavede juledekorationer og julegodter. Stifinderne byggede forhindringsbane og pyntede juletræer. Spejderne var på postløb og lavede æbleskriver over finske komfurer.


Søndag kl. 10 kom alle forældre og var med på løb i skoven. Desværre var vejret søndag ret trist - regn og blæst. Men så var det godt, at alle kunne få dejlig julefrokost og varm cacao i hytten. 

 

Tak til alle der var med, alle dem som hjalp undervejs og ved oprydningen.

Egern og vores pionerer har igen vundet LPT

Grib Skov Trop deltog på årets Lands Patrulje Turnering med 7 patruljer.På Pioner og Roverturneringen, deltog 4 pionersjak fra Grib Skov Trop.

Det var en meget våd og kold LPT - med regn søndag og mandag. Mange blev trætte og våde. Men på trods af det kunne alle holde humøret oppe.

Egern patruljen vandt LPT i 2011 og stillede i år op med præcis samme patrulje - og med stærk ambition om at vinde. Det lykkedes også efter en flot og meget stabil indsats. Egern fik mange 2. pladser i de forskellige discipliner. Det blev også til en flot 2. plads til Bæver patruljen.

Hos pionererne vandt Nicklas og Ian Pionerturneringen.


Læs mere om turneringerne på www.gulspejder.dk

Husk at få behandlet dine støvler og jakker efter turen

- læs her om vedligeholdelse af udstyr

 

Video om Grib Skov Trops stifindere

Sidste onsdag havde vi besøg af journalist Mads Fisker, som i forbindelse med noget efteruddannelse skulle lave et video-klip til Internettet, og derfor havde spurgt om han måtte overvære et møde. Resultatet kan I se nedenfor. 

Stifinderne på Klokkedam

Stifindernes populære tur til Klokkedam blev atter en dejlig oplevelse for de 22 deltagende stifindere. Det er den første kobbeltur med de nye kobler efter oprykningen. Koblerne træner lejrarbejder og overnatter udendørs. 1. års stifinderne fik deres første overnating i stammens store prærieindianertipie, hvorimod 2. års stifinderne overnttede i en presenninghule. Alle vendte hjem efter snigningen i aftenmørket.

Sct. Georgs løb for ulve og stifindere

Flok og stamme er netop hjemvendt efter det årlige Sct. Gerogsløb. Temaet var i år om Asterix og hans gæve gallere og spejderne stødte i skoven bl.a. på vores tidligere formand, Søren Winther, med lange fletninger, gallerhjelm og en meget stor mave. Efter en solfyldt dag i skoven, tog Grib Skov Trops pænt for sig af præmierne:
Hos ulvene blev Rød bande næstbedste bande og ulveflokken blev nr. 1 i flokkonkurrencen.

Hos stifinderne blev Bison næstbedste kobbel og stammen kunne endnu engang hjemføre geviret som vinder af stamme konkurrencen.

Septembertur for Spejdere

Årets første tur for spejderne bød på cykeltur til Tokkekøb Hegn, med opgaver undervejs. Vi havde fundet en god lejrplads i skoven. 

Læs mere om turen og se billeder her

Ombygning på Valhal

Der har siden sommerferien været meget aktivitet i Valhal.

Roverne er i gang med renovering og ombygning af Valhal, så hytten kan fremstå flot og indbydende til alle vinterens ture for patruljerne og gæster fra andre spejdergrupper. 

Se mere her

 

Bålaften 2012

Året bålaften blev afholdt lørdag d. 9. september. Mange var mødt op for at få en god aften på Bassebjerg med mad og underholdning. Hele eftermiddagen havde der også været aktivitet med O-løbsmesterskab og bueskydning.

Se billeder og resultater her

Sommerlejr Kråruplund 2012

Ulve, stifindere og spejdere er kommet hjem efter en vidunderlig uge på sommerlejr. Fantastisk vejr og højt humør. Alle 120 har haft en rigtig god oplevelse.

Se flere billeder fra sommerlejren 2012:

 Ulvenes billeder fra sommerlejren

Stifindernes billeder fra sommerlejren

Spejdernes billeder fra sommerlejren

Sommerlejr 2012

Nu er det tid til årets sommerlejr! - Vi bliver over 120 ulve, stifindere, spejdere, pionerer, rovere, ledere og hjælpere fra Grib Skov Trop.

Vejret ser også ud til at blive rigtigt sommerlejr vejr.

 

Vi glæder os til at kunne ligge i lejr ved vandet, kunne bade og falde i søvn til bølgernes skvulp.

 

På lejren har Ulvene Robinson Kruse tema. Herunder er lidt om stifindernes og spejdernes program. "Stifinderne har Nak og Æd" - Heldig at vi ligger lige ved siden af Knuthenborg Safaripark :-)

 

Bøfler - bedste kobbel for andet år i træk

Så er stifinderturneringen vel overstået. Og med et fantastisk resultat for Grib Skov Trop. Vi var så ubeskedne at løbe med størsteparten af præmierne selv.

Vi gik til turneringen uden de store forhåbninger, og så endte det alligevel med at vi fik det flotteste resultat nogensinde: Bøfler og Ørne fik første- og andenplads i foropgaven. Bøfler havde desuden bedste dagbog. Bjørne vandt bueskydning og hemmelig opgave. Og som kronen på værket blev bøfler bedste kobbel af alle. Desuden vandt hele gruppen bedste lejrbålsunderholdning, og vi blev også bedste stamme.

Fantastisk flot gjort af vore seje stifindere.

Oak City Rally 2012

Grib Skov Trops energiske ulve vandt årets Oak City Rally med hurtigste vogn. Den fantastiske løbetid på kun 1:02:47 udløste de gule førertrøjer. Det blev samtidig en værdigt farvel til en historisk sæbekassebil, idet bilen "Lille Ulv" på den anden siden af målstregen brød sammen og knækkede over i to stykker.

Netop denne vogn har vundet mange sejre. For år tilbage fik "guld-pigerne" f.eks. tre sejre i træk og siden har den også vundet flere præmier. Nu sluttede den sin tid af med en førsteplads igen. Flot.

 

Et hold friske stifindere gennemførte også dysten i så imponerende en tid, at det udløste en 2. plads i deres klasse. Imponerende, at der var kræfter i behold efter tre dages dyst på Stifinderturneringen. Ialt var 270 vogne tilmeldt med over 1000 spejdere på en dejlig dag i "mosen".

Succes på Wagadugo

Årets Wagadugo løb foregik omkring Holdbæk og sluttede ved Brorfelde.


Grib Skov Trop havde 7 patruljer og 52 spejdere med på løbet. Desuden deltog pionerer, rovere og ledere fra gruppen. 

 

På årets løb deltog 19 patruljer og det var spændende om vi kunne fortsætte successen og vinde løbet endnu engang.


Resultatet blev en 1. plads til Mår, 2. Plads til Hjorte og 3. plads til Bæver.

Rigtigt flot! Mår fik revance for resultatet i Wacambaen (patruljekonkurrencen) som sluttede d. 23. april, hvor Hjorte vandt over Mår og Egern.

Der kommer snart billeder mm. på korpsets side.

 

Ulveturnering 2012

En vellykket og skøn "Ulveturnering" hos Skjoldungerne ligger nu bag os, og vi har fået en masse gode oplevelser med os hjem.

Vi har i blæst, kulde og lidt sol været igennem lærerige dage, som også har været utrolig sjove. Vi har været alvorlige, grinet, leget, brugt vores viden og lavet god underholdning grupperne imellem, og vi fik faktisk også nogle flotte placeringer med hjem til flokken.

Ud af 13 grupper/flokke og 23 tilmeldte bander fik vores BLÅ bande en delt flot 2. plads i TURN OUT disciplinen, som især vedrører samarbejde i banden. Skarpt efterfulgt af SORT bande på en delt 3. Plads.

Totalt set i kategorien "Bedste bande" ( Ulveløb, turn-out + kulørt løb)

  • SORT BANDE 6. Plads
  • BLÅ bande 7. Plads
  • GRØN bande 13. Plads
  • RØD bande på en 16. Plads.

Tak for en fantastisk tur alle sammen… håber at vi til næste år kan stille lige så talstærkt op, få trænet og øvet på ulve færdighederne, især på KNOB, FLAG, 1. HJÆLP, så vi er klar til 2013 hos Kong Valdemars Trop

Med Ulvehilsen fra Akela, Rikki, Messua og Bagherra.

"Ulvemødet" d. 3. maj 2012

D. 3. maj 2012 var et helt specielt møde og særligt for de børn, der havde valgt at komme med på vores ulvemøde… men også for både "de gamle" ulve og deres forældre.

Vi havde valgt at vise de nye Ulve, hvad der er vigtigt at lave/lærer, når man er ULV, og det er blandt andet; At bruge fantasien og lege. Derfor havde vi til netop dette møde valgt et tema, nemlig: "Den vilde western" i bedste COWBOYSTIL.

Alle nye ulve fik naturligvis Grib skov flok tørklæde på, og en cowboyhat, og så kunne de lege…. Vi havde arrangeret "knivkast" og "hesteskokast" - og en lille tur ude i skoven, for at se noget fra naturen.

Imens stillede vi de "gamle" ulve en anderledes opgave, som de tog imod med åbne arme. Nemlig i bandevis samarbejde lave 5 minutters underholdning, med de 10 ting der var anbragt i hver deres kasse. 

Kl. 19.30 havde vi inviteret alle forældre til at overværer underholdningen, og det må siges at det kunne de ulve, lige til en " raket med guldregn". Det er bestemt ikke sidste gang vi laver sådanne et ulvemøde.

Mødet var helt fantastisk og sikken en stemning der var i vores "ulvehule" bålhytten hen under aftenen. Der kom 12-13 børn for at opleve det at være ulv, og til dem havde vi fået hjælpe fra Poul Wilcke, Tobias og Simone Folden og ikke mindst rekvisitter fra Kong Valdemar. Tak for lån og hjælpen.

Med ulvehilsen fra Akeka, Rikki, Messua og Bagherra.

Roverne på Valhal

Roverklanen - Klokkekilde Roverklan - har købt nabomatriklen på Valhal, så grunden er blevet udvidet med 5.516 m2. (en del er dog mose)

Roverne var ude d. 1. januar og lave en lille bro over til den nye grund, der blev lagt sten ud til træde stier, og gravet grøfter.

Vi tror vi får stor glæde af den nye grund, hvor der er nogle dejlige steder til ceremoni og bålpladser.

I løbet er 2012 er det vores mål, at der også etableres et toilet på Valhal.

 

Det er Ole Lumholt, som står udlejning af Valhal.

 

Rafteladen

I efteråret 2011 har Poul mfl. arbejdet med at færdiggøre vores raftelade og nu står den endelig helt færdig. 

Alle de korte rafter vi havde liggende på grunden er nu skåret op i faste længder og malet i enderne.Frank har malet skilte til alle de små rum.

Nu fremstår rafteladen rigtig flot, og vi skal "bare" huske at rydde op efter os, når vi har brugt rafter.

Flere billeder

 

DEL PÅ: