Grib Skov Trop

Klokkekilde Roverklan

Klanen består af gamle spejdere i et stort aldersspektra. Vi mødes fast en gang om måneden til klanmøde.

Roverklanen har stiftet en selvstændig forening der hedder Klokkekilde Roverklan. Klokkekilde Roverklan har til formål at støtte spejderarbejdet for De gule spejdere i danmark. Klanen har sin egen økonomi adskilt fra Grib Skov Trop.

Desuden har klanen stiftet de gulespejderes museum. www.de-gulespejderes-museum.dk. Vi har efterhånden samlet rigtigt mange effekter sammen. Museet vil holde særudstillinger på alle store korpsarrangementer.

Klokkekilde Roverklan har gang i mange projekter, bl.a. opstart af ny spejdergrupper, spejdermuseum, renovering af spejderhytten Valhal og meget mere.

Desuden hjælper de Rovere, der ikke er aktive ledere, til ved forskellige arrangementer. F.eks. var en del af klanen med på Korpslejr. Vor klan var til stede i lejrstaben, som spejder-, stifinder- og ulveledere, i køkkenteamet og som Kongen og hans hird.

Læs mere om generelt Roverarbejde på Korpsets hjemmeside.

Læs Klokkekilde Roverklans nytårs-dagbogsblad 2021/2022 her.

De Gule Spejderes Museum

Klokkekilde Roverklan har startet De Gule Spejderes museum

www.de-gule-spejderes-museum.dk

Et rullende museum


"De Gule Spejderes Museum" har indviet en "rullende" udstilling. I en ombygget arbejdsvogn vises i inspirerende atmosfære spejdereffekter fra 100 års spejderarbejde i den gule spejderuniform. Helt imponerende er vognen prydet af kæmpe store fotografier med spejdermotiver; billeder fra 1937 såvel som nyere fra PL/PA kursus og LPT. Virkelig flot - og et fantastisk stykke PR, når den på et tidspunkt trækkes rundt i landet.

Indvendig er vognen beklædt med trægulv og birkestammer, kortlampe, bord og bænke. På store tavler hænger rekvisitter grupperet i ca. 15 års perioder. Det er imponerende, at den første tavle 1910-1925 bugner af effekter. Den ældste udstillede genstand er en porcelænsskål med Baden Powells portræt, i forbindelse med befrielsen af Mafeking. For de yngre spejdere var det imidlertid samlingerne af duelighedstegn, der tiltrak sig opmærksomheden.

Den rullende udstilling blev indviet af korpsstyrelsesformanden, der ligesom spejderchefen holdt tale om betydningen af, at kende og huske sin historie. Der tilflød museet flere gaver - bl.a. den afrikanske tur-sæk, som korpset fik på sidste års ledertræf. Desuden forærede Grib Skov Trop en elektronisk fotoramme, så de mange fotografier kan komme mange flere til glæde. Der blev afleveret uniformer, bøger m.v.
 
Det var en glæde at så mange interesserede deltog ved åbningen, både unge og gamle spejdere. Man så tørklædefarver fra Frie Fugle, Gruppe Loke, Frederiksborg Trop, Kong Valdemar Trop, Ridder Ebbe Trop og Grib Skov Trop. Af de ældre spejdere så man bl.a. formanden for spejdermuseet på Holmen (og formand for SIMS udvalget) Albert Lykking, bærer af sølvulven (højeste udmærkelse i DDS) og tidligere medlem af DDS bestyrelse Jørgen Weirsøe,  DC for Nyboder division Mogens Holmberg, TL for 1. Brønshøj, Mogens Ellekvist, TL for Robin Hood, Verner Jensen, TL Ridder Roland Bent Bjerring.

Fra de seneste 25 års spejderhistorie er det især foto materiale der præsenteres. Har du effekter fra turneringer, kurser og lejre der vil pynte i udstillingen, så medbring dem gerne på ledertræffet eller kontakt Torben Petersen på tlf. 48 48 46 55.

Ole 

Frederiksborg Trop

Klokkekilde Roverklan startede i 2002 en ny spejder gruppe i Sophienborg i udkanten af Hillerød. Vi har sidenhen været med til at financiere og bygge gruppens nye spejderhytte, et bindingsværkshus i to plan. Hytten ligger på en dejlig grund, med en skov og en lille sø og der er ikke langt til Gribskov.

Se www.frederiksborgtrop.dk

 

Kong Valdemars Trop

I August 2006 startede Klokkekilde Roverklan Kong Valdemars Trop i Gørløse. Vi havde i sommeren 2006 købt spejderhytten i Gørløse af De grønne spejdere i Gørløse. Efter
åbningsarrangementet var der 15 nye ulve i gruppen.

Kong Valdemars Trop er vokset støt og har i 2011 rykket de første spejdere op i spejdertroppen.

se www.kongvaldemartstrop.dk

 

DEL PÅ: